407
به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو صورت گرفت؛

نشست صمیمانه دانشجویان با رئیس دانشگاه رازی

به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو، نشست صمیمانه پرسش و پاسخ دانشجویی با دکتر محمدنبی احمدی ریاست دانشگاه رازی و هیئت رئیسه دانشگاه برگزار شد.

به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو، نشست صمیمانه پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه رازی با رئیس و هیئت رئیسه دانشگاه، عصر شنبه ۱۷ آذر ماه ۱۴۰۳ در آمفی‌تئاتر پروفسور شمسی‌پور کتابخانه مرکزی برگزار شد.

 

نشست پرسش و پاسخ دانشجویی با قرائت آیاتی از کلام الله مجید با تلاوت دلنشین امین ابوالقاسمی دانشجوی دانشگاه رازی آغاز و در ادامه کلیپ بیانات مقام معظم رهبری در خصوص انتظارات از دانشجویان پخش شد.

در این نشست که به همت تشکل‌های دانشجویی دانشگاه رازی برگزار شد، نمایندگان و فعالان دانشجویی به بیان دغدغه‌ها، مطالبات، انتظارات، انتقادات و پیشنهادات خود در حوزه‌های مختلف صنفی، رفاهی، آموزشی، فرهنگی و دانشجویی پرداختند.
در این نشست که از ساعت ۱۵ به مدت چهار ساعت به طول انجامید، دکتر محمدنبی احمدی ریاست دانشگاه، دکتر سجاد دادفر معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، دکتر کیانوش چقامیرزا معاون پژوهش و فناوری، دکتر تورج زینیوند معاون فرهنگی و اجتماعی، دکتر داوود گوهری معاون دانشجویی، دکتر اسماعیل میرزایی قلعه معاون اداری مالی و مدیریت منابع و دکتر مجید محمدی مدیر حراست دانشگاه حضور داشتند و ضمن استماع دغدغه‌ها و مطالبات دانشجویان، به مباحث و سوالات مطرح شده، پاسخ دادند.

در این نشست، هر یک از معاونین ضمن تبریک روز دانشجو، با آرزوی موفقیت و توفیق روزافزون برای همه دانشجویان، به دغدغه‌های مطرح شده در حوزه‌های مربوطه پاسخ دادند.

از مهم‌ترین موضوعاتی که در این نشست از سوی نمایندگان تشکل‌های دانشجویی و دانشجویان حاضر مطرح شد، رسیدگی به موضوعات صنفی، رفاهی از قبیل کیفیت غذا، سیستم گرمایشی سرا‌های دانشجویی، در اختیار قرار دادن اتاق و فضای کار برای انجمن‌های علمی، نظارت بر سرویس‌ها و تسهیل شرایط عبور و مرور دانشجویی، حمایت از برگزاری تور‌ها و اردو‌های علمی به ویژه برای دانشجویان رشته معماری بود.

دانشجویان حاضر همچنین خواستار حمایت مسئولان برای نقش آفرینی هرچه بیشتر دانشجویان در بحث ایفای نقش مسئولیت اجتماعی و همچنین بسترسازی برای مهارت افزایی و اشتغال زایی جوانان به ویژه دانشجویان پس از فراغت از تحصیل شدند.

از موضوعات دیگری که در این جلسه بدان پرداخته شد؛ ضرورت نقش آفرینی دانشگاه در کمک به ایجاد تحول در محیط پیرامون به عنوان یک رسالت اجتماعی بود، همچنین آگاهی بخشی هرچه بیشتر در محیط دانشگاهی برای پیشگیری از بروز آسیب‌های اجتماعی، ضرورت آموزش مطالبه گری صحیح به دانشجویان و امکان فعالیت تدریس یار از دیگر موضوعات بود.
توجه به نیاز‌های رفاهی، صنفی و آموزشی دانشجویان دانشکده‌های اقماری در شهرستان‌های اسلام آباد غرب، سنقر و کلیایی و جوانرود از دیگر مباحث مطرح شده بود.

در این نشست، دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی با تبریک روز دانشجو و آرزوی موفقیت برای همه دانشجویان، در سخنانی به ترکیب معنایی واژه دانشجو اشاره کرد و آن را متشکل از دو بخش دانش و جوینده دانست و اظهار داشت: دانشجو کسی است که هرگز از آموختن دست برنمی‌دارد و با بصیرت و آگاهی، در مسیر کشف حقایق و خدمت به جامعه گام برمی‌دارد. دانشجو یعنی «دانش جوینده»، واژه‌ای که بار معنوی خاصی دارد، امیدوارم که همیشه دانشجو باشید و دانشجو بمانید.

وی در ادامه به بررسی تفاوت نگاه به سیاست در جوامع غربی و اسلامی پرداخت و گفت: در فرهنگ غربی، سیاست ابزاری برای رسیدن به اهداف غیرانسانی است.

دکتر احمدی در ادامه با یادآوری بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت و ضرورت ورود دانشجویان به مباحث سیاسی افزود: به تعبیر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، «سیاست» علم اداره تدبیر درست معیشت جامعه است و همچنان که بزرگان ما در دهه‌های گذشته بیان کرده‌اند؛ سیاست ما عین دیانت ماست پس ما باید سیاسی باشیم همچنان که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «معنی ندارد دانشجوی ما نداند در دنیا چه می‌گذرد».

وی بصیرت را لازمه فعالیت در عرصه سیاسی دانست و تاکید کرد: بصیرت برای عقل به مثابه چشم برای سر است و البته که بصیرت قضایا را به درستی تحلیل و تبیین و بررسی می‌کند و از این جهت سیاست امری ممدوح و واجب است، اما عزیزان من باید مراقب باشیم که سیاست زده نشویم به این معنا که ابزار دست دیگران نباشیم.

دکتر احمدی با یادآوری وقایع کودتای سال ۱۳۳۲ و به دنبال آن عزل مصدق و اعتراضات دانشجویی و شهادت ۳ دانشجوی دانشگاه تهران در ۱۶ گفت: روز دانشجو یادآور ایستادگی دانشجویان در برابر ستم و دخالت‌های استکبار است. در ۱۶ آذر ۱۳۳۲، سه دانشجوی مبارز، شهیدان قندچی، شریعت‌رضوی و بزرگ‌نیا در دانشکده فنی دانشگاه تهران به دست نیرو‌های رژیم پهلوی به شهادت رسیدند و این روز، نقطه عطفی در تاریخ مبارزات دانشجویی و نمادی از استکبارستیزی جامعه دانشگاهی است.

رئیس دانشگاه رازی افزود: در آن زمان، جامعه دانشگاهی با شنیدن خبر سفر «نیکسون» به ایران، در اعتراض به دخالت‌های آمریکا و انگلیس به پا خاست و این اعتراضات با سرکوب شدید رژیم همراه بود و به شهادت این سه دانشجو انجامید.

وی در ادامه با مقایسه ماهیت ۱۶ آذر پیش و پس از انقلاب اسلامی گفت: پیش از انقلاب، ۱۶ آذر نمادی از اعتراضات دانشجویی علیه استبداد و دخالت‌های خارجی بود که رژیم پهلوی تلاش می‌کرد با سرکوب شدید، این اعتراضات را در نطفه خفه کند. اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این روز به مناسبت تکریم و بزرگداشت دانشجو تبدیل شد و در حقیقت ۱۶ آذر دیگر روز اعتراض نیست، بلکه روز تعظیم و احترام به دانشجویان است.

دکتر احمدی با یادآوری نقش دانشجویان در تحولات اجتماعی و سیاسی و اهمیت بصیرت در زندگی دانشجویی گفت: دانشجو موذن جامعه است و جامعه را بیدار و آگاه می‌کند.

وی در ادامه پاسخگوی مطالبات، سوالات و دغدغه‌های دانشجویان حاضر در این نشست بود. از موضوعاتی که ریاست دانشگاه به آن اشاره کرد؛ حمایت از پژوهشگران و فعالیت‌های علمی پژوهشی در دانشگاه بود، در این راستا یکی از اقدامات بی‌سابقه در کشور که در دانشگاه رازی انجام شده؛ اختصاص نیمی از گرنت مقالات کیو ۱ و کیو ۲ به دانشجویان همکار با اعضای هیئت علمی در این خصوص است.

دکتر احمدی در خصوص دغدغه‌های مطرح شده در خصوص دانشکده‌های اقماری از قبیل وضعیت دانشکده اسلام آباد غرب گفت: ۳ سال پیش زمانی که بنده مسئولیت خود را شروع کردم دانشکده اسلام آباد غرب یک مدرسه متروکه ابتدایی بود که سردر آن دانشگاه رازی زده بودند و این وضعیت بسیار زننده و مایه آبروریزی برای دانشگاه بود، بنده همه تلاش خود را کردم که این مجموعه از وضعیت اسفبار خارج شود و با اقدامات و پیگیری‌های بسیاری که انجام شد، ساختمان دانشگاه پیام نور که یک شرایط بسیار آبرومندی دارد را برای این مهم گرفتیم، بهترین دانشکده در شهرستان جوانرود با امکانات مطلوب احداث شد و امیدواریم که به زودی افتتاح شود.

وی در خصوص دغدغه دانشجویان در بحث ارتباط با صنعت و موضوع اشتغال و مهارت افزایی گفت: ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید یک قانون بسیار خوب برای ارتباط هرچه بیشتر با بخش صنعت است، بر اساس این قانون، اگر کارخانجات، شرکت‌ها و واحد‌های بزرگ تولیدی در ازای مالیات قطعی شده خود با دانشگاه قرارداد منعقد کنند که بر آن اساس نیز دانشگاه مشکل و یک مسئله از آن بخش را حل کند، این اتفاق موجب یک تحول و عجین شدن تمام دانشگاه با بخش صنعت می‌شود. دانشجویان عزیز این مطالبه را از استاندار محترم و دیگر مسئولان استانی بخواهند چرا که لازمه اجرای این قانون حمایت مقام عالی استان از دانشگاه است.

دکتر احمدی در ادامه با اشاره به اینکه دانشجویان بین الملل از ۸ کشور  عمدتاً از کشور عراق در دانشگاه رازی تحصیل می‌کنند، افزود: رعایت قوانین و شئونات دانشگاه برای همه دانشجویان واجب است و در این خصوص مماشات و چشم پوشی نداریم.

رئیس دانشگاه رازی همچنین اشاره‌ای به حوادث و اتفاقات تلخ سال ۱۴۰۱ داشت و گفت: اغتشاشات ۱۴۰۱ به طور مشخص از سوی دشمنان در آن سوی مرز‌ها هدایت می‌شد، در جلسه‌ای که با تعدادی از دانشجویانی که در این اغتشاشات فریب دشمنان را خوردند، در جلسه‌ای ساعت‌ها با آنها صحبت کردیم و بسیاری از آنها ابراز ندامت کردند و اذعان کردند که فریب خوردند. در خصوص احکامی که برای برخیدانشجویان صادر شد نیز همه تلاش خود را برای کمک و لغو احکام آنها انجام دادیم و مشکلات برطرف شده است.

دکتر احمدی در ادامه ضمن بیان اینکه حوزه فرهنگ و پیوست فرهنگی باید در همه کار‌ها برجسته باشد، افزود: ساعت فرهنگ در دانشگاه باید احیا شود تا فرصتی برای فعالیت هرچه بیشتر دانشجویان در محیط فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فراهم گردد.

وی همچنین با بیان اینکه حمایت‌های لازم از انجمن‌های علمی دانشجویی و تشکل‌ها برای پیشبرد برنامه‌های آنان در دانشگاه انجام می‌شود، خطاب به دانشجویان افزود: عزیزان من، شما در آینده قرار است که جامعه را اداره کنید و کار و فعالیت در تشکل‌ها و انجمن‌ها یک تمرین برای شما است که تجربه کسب کنید تا بتوانید در آینده برای اداره جامعه نقش آفرینی موثر و مفید داشته باشید. ما همواره در این مدت از انجمن‌های علمی حمایت کرده‌ایم و دانشجویان فعال و افتخارآفرین تشویق و تجلیل شده‌اند.

دکتر احمدی در پایان ضمن قدردانی از حضور دانشجویان در این نشست، مطالبه‌گری را مشخصه دانشجویان دانست و تاکید کرد: مطالبه گری و بیان دغدغه‌ها باید به دور از تهمت، افترا و صحبت‌های ناروا باشد و در این راستا اخلاق و صداقت را سرلوحه خود قرار دهیم.

این گزارش تکمیل می‌شود...

 

آخرین اخبار