جایگاه دانشگاه در تبیین و ترویج مکتب سلیمانی - معاونت فرهنگی
جایگاه دانشگاه در تبیین و ترویج مکتب سلیمانی
دکتر محمدمهدی معینی:
«در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستاده اند بعضی پیمان خود را به آخر بردند و بعضی دیگر در انتظارند وهرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.»(سوره مبارکه احزاب ۲۳)
شهید سلیمانی هم قهرمان ملت و هم قهرمان امت اسلامی بود. سیزدهم دی ماه با عروج آسمانی شهید حاج قاسم سلیمانی، شهید ابومهدی مهندس و یاران عرصه عرفان و مقاومت، یومالله دیگری را پدید آورد. مقام معظم رهبری فرمودند «به شهید حاج قاسم سلیمانی به چشم یک فرد نگاه نکنیم به چشم یک مکتب ، یک راه و یک مدرسه درس اموز نگاه کنیم.»
چرا مقام معظم رهبری راه و منش شهید سلیمانی را بهعنوان مکتب سلیمانی نام نهادند؟ مگر مکتب سلیمانی به غیر از مکتب اسلام و اهل بیت است که بارها بیان نمودند «ما ملت امام حسینیم». مکتب سلیمانی همان مکتب حسینی است که در عصر انتظار برای ظهور، جانبرکفان این مکتب برای اعتلای آن اعلام امادگی میکنند. خصوصیات و صفات سردار کرار در ابعاد مختلف فرهنگی، نظامی، سیاسی و اجتماعی او را به انسان بی بدیلی تبدیل نموده است. قطعا یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس پرورش این الگوها در راستای تبیین معیارهای دفاع از حق و حقیقت و احیای مکتب و تمدن اسلامی دردنیای کنونی است.
چرا دشمنان مرتجع و استکباری به سرکردگی امریکای جنایتکار با قبول رسوایی و پذیرش عواقب شومی که گریبانگیر آنها میشود اقدام به ترور ایشان می کنند؟ نقش محوری و راهبردی سردار دلها در مبارزه با تروریسم، ایستادگی در جنگ های نیابتی، مجاهدت ایشان برای وحدت نیروهای مردمی و جبهه مقاومت در منطقه، صداقت و نفوذ کلام و از همه مهمتر در هم ریختن هیمنه امریکا و الگوسازی راه مقاومت برای مستضعفین و کشورهای تحت سلطه، باعث شد دشمن در عین بزدلی طاقت وتحمل رویارویی با ایشان را نداشت و دست به این اقدام تروریستی وقیحانه بزنند. دشمن زبون فکر نمیکرد که با ترور ایشان نه تنها پشت مقاومت شکسته نخواهد شد که نور وجود شهدا درخشندهتر راه مقاومت را روشنتر می کند و سلیمانیها و مجاهدان بسیاری متولد خواهند شد. بینالمللی شدن شهید سلیمانی نیز به خاطر مبانی نظری دکترین امنیتی با پشتوانه فلسفی – دینی و براساس فطرت و توجه به شرعیات در عمل بوده است. در دفاع از مظلوم و مستضعفین، برایش دین و مذهب و رنگ و ملیت مطرح نبود.
از مهمترین ویژگی های شخصیتی سردار کرار شهید سلیمانی؛ اخلاص، بصیرت و ولایت پذیری مثال زدنی ایشان بود. سربازی ولایت و ولایت مداری ایشان از خصوصیات بارز این شهید عزیز بود و بارها بیان فرمود: «والله والله والله از مهمترین شیون عاقبتبهخیری، رابطه قلبی و دلی و حقیقی ما با این حکیمی است که امروز سکان انقلاب را به دست دارد»
علیرغم اعتقاد به برگزاری بزرگداشت و تجلیل و برگزاری یادمانها از این شهیدان وبیان صفات و خصوصیات معنوی و عرفانی ایشان که بسیار درخور و پسندیده است باید همه احاد ملت، برای حفظ خون شهدا و سید الشهدای جبهه مقاومت همقسم شوند و با دقت و تأمل به وصایا و وصیتنامههای آنها، جانانه برای احقاق اهداف و آرمانهای شهدا و این شهید والامقام عمل کنند. دانشگاه و دانشگاهیان مسیولیت خطیری در تبیین و ترویج اندیشهها و آرمانهای شهید سلیمانی را عهدهدار هستند. تشکیل حلقههای صالحین و برگزاری سمینارها و همایش های علمی ملی، منطقهای و بینالمللی ، چاپ و نشر مکتب سلیمانی و اجرای طرحهای پژوهشی با همکاری دانشجویان فعال و علاقهمند می تواند از اولین این اقدامات باشد.
فرازی از وصیت نامه شهید حاج قاسم سلیمانی: مسئولان محترم، اعتقاد عملی به ولایت فقیه این است که با جان و دل به توصیه و تذکرات او عمل کنید. از اصول مراقبت کنید. اصول یعنی ولی فقیه، خصوصاً این حکیم، مظلوم، وارسته در دین، فقه، عرفان، معرفت، خامنهای عزیز را عزیز جان خود بدانید. حرمت او را حرمت مقدسات بدانید.