برگزاری نشست بررسی وضعیت «عفاف و حجاب» در دانشگاه و هماهنگی ستاد استقبال از نودانشجویان - معاونت فرهنگی
در آستانۀ شروع سال تحصیلی؛
برگزاری نشست بررسی وضعیت «عفاف و حجاب» در دانشگاه و هماهنگی ستاد استقبال از نودانشجویان
نشست بررسی وضعیت «عفاف و حجاب» در دانشگاه و هماهنگی ستاد استقبال از نودانشجویان، ششم شهریورماه ۱۴۰۱ با حضور معاونین دانشگاه، رؤسای دانشکدهها و سایر مسئولان در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد.
در این نشست، ضمن بررسی آییننامه عفاف و حجاب ابلاغی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، پیرامون موضوعات مختلف فرهنگی، آموزشی و دانشجویی به ویژه ضوابط پوشش و عفاف و حجاب، برنامههای ستاد استقبال از نودانشجویان و... بحث و تبادل نظر شد.
در این نشست، دکتر عباس حاج زینالعابدینی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ضمن تأکید بر ضرورت رعایت قوانین و مقررات مربوط به عفاف و حجاب در دانشگاه، در سخنانی اظهار داشت: خوشبختانه در دانشگاه رازی اکثریت دانشجویان بهطور نسبی مقررات مربوط به ضوابط پوشش دانشگاهی را رعایت میکنند و اقلیتی از دانشجویان متأسفانه هنجارهای مربوط به این موضوع را نادیده میگیرند.
ایشان رعایت آییننامه و مقررات عفاف و حجاب را ضروری دانست و خواستار همراهی مجموعه مدیران و اساتید دانشگاه برای تحقق کامل این مهم شد و گفت: ضروری است که نودانشجویان در بدو ورود به دانشگاه از جزئیات آییننامههای مختلف به ویژه مقررات مربوط به پوشش دانشگاهی مطلع و ملزم به رعایت مقررات در دانشگاه باشند.
دکتر زینالعابدینی، نقض قوانین و مقررات مربوط به عفاف و حجاب را منجر به بروز اختلال و آسیبهایی در حوزههای فرهنگی و آموزشی در دانشگاه دانست و افزود: وجود همین تعداد محدود افراد هنجارشکن در فضای دانشگاه موجب بروز آسیبهای مختلف فردی و اجتماعی خواهد شد.
ایشان همچنین از برنامهریزی برای برگزاری برنامههای استقبال از نودانشجویان خبر داد و گفت: استقرار ستاد استقبال در ورودی دانشگاه طی نیمه اول مهرماه و تهیه هدایای فرهنگی از جمله این برنامههاست؛ همچنین امسال مقرر گردیده که هر یک از دانشکدههای دانشگاه رازی به صورت جداگانه اقدام به برگزاری مراسم استقبال از دانشجویان نوورود نمایند.
همچنین دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه در سخنانی خواستار اتخاذ تدابیری برای اجرای مقررات مربوط به عفاف و حجاب در دانشگاه شد و گفت: در این راستا میتوان با اجرای برنامههای تشویقی نسبت به ترغیب دانشجویان به رعایت پوشش عفیفانه اقدام نمود. در این زمینه پیشنهاد میشود بُنهای تخفیف خرید چادر و ملزومات حجاب به بانوان دانشجو تخصیص یابد.
ایشان پرهیز از شیوهها و برخوردهای نامناسب در بحث اجرای مقررات عفاف و حجاب از سوی مسئولان ذیربط را مورد تأکید قرار داد و گفت: همه دانشجویان فرزندان ما هستند و باید در صورت مشاهده برخی از افراد هنجارشکن با رفتار و برخورد دلسوزانه و مشفقانه نسبت به اصلاح آن وضعیت اقدام شود.
دکتر احمدی در خصوص برنامههای استقبال از نودانشجویان نیز بیان کرد: برگزاری آیینهای استقبال با رویکرد خلاقانه در سطح دانشکدهها با جدیت پیگیری شود. همچنین عملکرد دانشکدهها توسط کمیته ارزیابی در خصوص برگزاری برنامههای استقبال از نودانشجویان ارزیابی و دانشکده برتر در این زمینه معرفی شود.
در این نشست، رؤسای دانشکدهها، معاونین و مدیران دانشگاه به بیان نقطهنظرات و دیدگاههای خود پرداختند. از مهمترین موارد مطرح شده در این نشست؛ لزوم تعیین کیفیت پوشش بر اساس شرع و عرف محیطی دانشگاه، اتخاذ تدابیری برای مواجهه عاقلانه و هوشمندانه با برخی از دانشجویان هنجارشکن، رفع مشکل گیت سراهای دانشجویی، تعیین معیار پوشش و اختصاص بنهای تخفیف خرید چادر و ملزومات حجاب برای دانشجویان، برگزاری کارگاهها و برنامههای ویژه با موضوع عفاف و حجاب در دانشگاه بود.
همچنین وظایف و مأموریتهای نهادهای ذیربط در بحث اجرای مقررات عفاف و حجاب در دانشگاه شامل؛ نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، معاونت فرهنگی و اجتماعی، مدیریت حراست دانشگاه و رؤسای دانشکدهها تعیین گردید.