مراسم گرامیداشت سالروز میلاد با سعادت حضرت فاطمه(س) و مقام زن و روز مادر، توسط دفتر امور بانوان و خانواده دانشگاه، سوم بهمن ماه 1400 در سالن اجتماعات دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، دکتر لیلا ندرلو، مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان و خانواده، ضمن تبریک میلاد باسعادت حضرت فاطمه(س) و روز زن، در سخنانی اظهار داشت: از هیئت رئیسه دانشگاه به جهت حمایت و همکاری در برگزاری این مراسم و ارج نهادن به مقام بانوان قدردانی می‌نمایم.

وی با اشاره به فضائل حضرت فاطمه(س) افزود: حضرت فاطمه زهرا(س) پارة تن پیامبر گرامی اسلام(ص) است. آیات شریفه تطهیر و مباهله، بر عصمت اهل بیت(ع) و افضلیت حضرت زهرا(س) دلالت دارد. خداوند متعال در حدیث شریف کسا، اهل بیت(ع) را با حضرت فاطمه(س) معرفی نموده است.

دکتر ندرلو با اشاره به عظمت معرفت حضرت فاطمه(س) گفت: ایشان مزیّن به صفت «محدثه» هستند؛ زیرا فرشتگان از آسمان فرود آمده و با ایشان صحبت می‌کردند.


 

وی افزود: حضرت فاطمه(س) در نقش‌های مختلف دختر، همسر و مادر و در جایگاه دفاع از ولایت، حقیقتاً الگوی تمام و کامل برای تمامی آزادگان، مسلمانان و مؤمنان هستند و پیروی از ایشان در سخت‌ترین فتنه‌های آخرالزمان موجب نجات و هدایت می‌شود.

در ادامه دکتر محمّدنبی احمدی، سرپرست دانشگاه با تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و گرامیداشت مقام شامخ مادر و روز زن در سخنانی اظهار داشت: پرداختن به توصیف والای حضرت فاطمه(س) مشکل است و نمی‌توان به کُنه مقامات حضرت فاطمه دست یافت و به شرح و بسط آن پرداخت، اما باید تلاش و همت خود را در جهت معرفی و بیان فضائل آن بانوی عظیم‌الشأن داشته باشیم.

وی با اشاره به شأن نزول سوره مبارکه کوثر گفت: شأن نزول سوره کوثر به وجود مقدس حضرت فاطمه زهرا (س) باز می‌گردد. خدای متعال با نزول سوره مبارکه کوثر این مسئله را خطاب به حضرت محمّد(ص) بیان کرد که ما به تو کوثر عطا کردیم. کوثر به معنای خیر کثیر است.


 

دکتر احمدی بیان کرد: در باب مشارکت زنان در فعالیت‌های گوناگون معمولاً سه نوع نگاه وجود دارد؛ یکی اینکه زن مانند جواهری است که باید آن را حبس کرد، نگاه دیگر نگاه ابزاری به زن است که در کشورهای غربی از زن به عنوان یک کالا استفاده می‌شود. اما نوع دیگری از نگاه به زن وجود دارد، بدینگونه که زن علی‌رغم اینکه باید همانند یک گوهر و جواهر حجاب خود را حفظ نماید می‌تواند در فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی حضور داشته باشد که این نوع نگاه مربوط به زمان حال نیست بلکه در صدر اسلام، حضرت خدیجه(س) و فاطمه(س) نیز در میدان اجتماع حضور داشتند.


 

وی یادآور شد: زن علیرغم اینکه باید حافظ و نگهدار خانواده باشد و وظیفه مادری و همسری خود را انجام دهد، لازم است در فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و علمی نیز مشارکت نماید. نمونه بارز آن؛ بانوان فرهیخته دانشگاه هستند. لذا اسلام این نوع نگاه متعالی و اصیل به زن را می‌پسندد و شما بانوان محترم نیز باید به این سبک ویژه عمل نمایید.

 

در پایان این مراسم، با اهدای لوح و هدایای از تعدادی از بانوان دانشگاه تجلیل به عمل آمد.

شایان ذکر است، دکتر احمدی سرپرست دانشگاه، جمعی از مدیران و بانوان دانشگاه با حضور در یادمان شهدای گمنام با نثار گل و قرائت فاتحه به روح مطهر شهدای والامقام ادای احترام نمودند.




 


 

آخرین اخبار