کارگاه آموزشی تحت عنوان کاشت، داشت و برداشت زعفران،توسط انجمن علمی دانشجویی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی برگزار شد. - صفحه نخست(قدیم)

نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

کارگاه آموزشی تحت عنوان کاشت، داشت و برداشت زعفران،توسط انجمن علمی دانشجویی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی برگزار شد.

کارگاه آموزشی تحت عنوان کاشت، داشت و برداشت زعفران،توسط انجمن علمی دانشجویی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی برگزار شد.


از اوایل آبان امسال تا اواخر آذر ماه کارگاه آموزشی تحت عنوان کاشت، داشت و برداشت زعفران به صورت آموزش عملی و تئوری توسط انجمن علمی دانشجویی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی با حضور دانشجویان دانشگاه سطح استان از رشته های مختلف تحصیلی برگزار گردید. یاسین نوروزی دبیر انجمن علمی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی هدف از برگزاری این کارگاه را آشنایی دانشجویان با کشت عملی این محصول و تشویق دانشجویان به کشت آن در نقاط مختلف کشور بویژه استان کرمانشاه بیان نمود. ایشان در ادامه اشاره ای به سر فصل های تدریس شده در این درس پرداختند و افزودند که در این کارگاه که با تدریس آقای مهندس نریمان رشیدی کارشناس گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی برگزار گردید. دانشجویان شرکت کننده به صورت عملی با نحوه کاشت (انتخاب رقم مناسب، فاصله ردیف کاشت، فاصله بوته روی ردیف، عمق کاشت) زعفران آشنا شدند. همچنین مراقبت های لازم در دوره داشت (مبارزه با آفات، بیماری ها و علف های هرز، نیاز کودی، دور آبیاری) به آنها آموزش داده شد. در پایان نیز به اهمیت زمان مناسب و نحوه برداشت گیاه زعفران (جهت فرآوری) و مباحث اقتصادی پرداخته شد. وی در ادامه به معرفی کوتاهی درباره اهمیت گیاه زعفران پرداختند: زعفران بدلیل خواص دارویی‌، رنگ و عطری که دارد، یکی از ارزشمندترین و گران‌‌ترین ادویه جات شناخته شده در سراسر جهان است. امروزه، زعفران به عنوان یک عامل ضد التهابی و ضد سرطان استفاده می‌شود. استفاده‌های دیگر زعفران در طب سنتی عبارت است از درمان اسپاسم، تب، سرماخوردگی، برونشیت و بی‌خوابی. در حال حاضر 105 هکتار از اراضی استان زیر کشت زعفران می رود که به گفته مسئولین جهاد کشاورزی استان به زودی 100 هکتار دیگر نیز به این سطح افزوده خواهد شد. بیشترین سطح زیر کشت زعفران استان در شهرستان کرمانشاه است و بعد از آن شهرستان های صحنه، روانسر، هرسین، دالاهو و ثلاث باباجانی قرار دارند. لازم به ذکر است که به جزء شهرستان های سرپل ذهاب و قصرشیرین (بدلیل دمای بالا) در تمام شهرستان های استان زعفران قابل کشت است. زعفران یکی از بصرفه ترین محصولات کشاورزی از لحاظ اقتصادی می باشد که در شرایط فعلی و با توجه به کمبود آب در کشور و بویژه استان کرمانشاه، میتوان به عنوان یک محصول با ارزش افزدوه بالا آن را کشت نمود.