چهارمین دوره آموزشی اصول کاشت، داشت و برداشت زعفران در دانشگاه رازی - صفحه نخست(قدیم)

نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

چهارمین دوره آموزشی اصول کاشت، داشت و برداشت زعفران در دانشگاه رازی

چهارمین دوره آموزشی اصول کاشت، داشت و برداشت زعفران در دانشگاه رازی


چهارمین دوره آموزشی اصول کاشت، داشت و برداشت زعفران در دانشگاه رازی

چهارمین دوره آموزشی "اصول کاشت، داشت و برداشت زعفران" با حضور ۴۰ نفر از فراگیران از تاریخ ۲۳ اردیبهشت لغایت هفتم خرداد به مدت هشت ساعت به همت انجمن علمی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی و با تدریس یاسین نوروزی دانشجوی دکترای زراعت برگزار شد.

 

در طی دو جلسه کلاس تئوری که در تاریخ ۲۳ و ۳۰ اردیبهشت ماه برگزار شد، به معرفی مقدمه‌ای از اهمیت اقتصادی و گیاه شناسی زعفران، نحوه آماده‌سازی زمین، روش های مناسب کاشت، ارقام مناسب و مقدار پیاز( بنه یا کروم) زعفران و اهمیت مراقبت های داشت شامل: آبیاری، محلول پاشی کود، وجین علف های هرز، سله شکنی، مبارزه با آفات، نحوه برداشت، حمل و نقل گل‌های برداشت شده، نحوه جداسازی کلاله، دسته‌بندی، خشک کردن و در نهایت، بسته‌بندی و انباری‌داری گیاه زعفران پرداخته شد.

 

در جلسه سوم که در تاریخ هفتم خرداد ماه به‌صورت عملی برگزار شد، به نحوه آماده‌سازی ردیف‌های کاشت، فاصله بین ردیف‌ها، عمق کاشت، اصول آماده‌سازی کشت پیازها در خاک اختصاص یافت که در این جلسه فراگیران حدود ۱۰۰ کیلوگرم پیاز زعفران را به‌صورت عملی کشت نمودند.

 

*اولین دوره آموزشی کشت گلخانه‌ای زعفران برگزار می‌شود

 

یاسین نوروزی دبیر انجمن علمی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی و مدرس دوره، هدف از برگزاری این دوره‌ها را آموزش فراگیران جهت کاشت زعفران با تأکید بر آموزش عملی این محصول عنوان کرد و گفت: طی برنامه‌ریزی‌های انجام شده توسط انجمن در مهر ماه ۱۳۹۸ علاوه بر برگزاری پنجمین دوره کشت عملی زعفران در مزرعه، اولین دوره آموزشی کشت گلخانه‌ای زعفران به‌صورت عملی برگزار می‌شود.